Visa meny

Sprid kraftfulla budskap med Hashtags

IMG_5139Astrid Lindgren visste verkligen hur hon skulle #DressLikeAWoman

TWItTER SLÅR TILLBAKA PÅ DONALD TRUMP

USA har haft Donald Trump som president i två veckor och protesterna är i full gång både på gatorna och i sociala medier. Twitter är det medium som ofta används för att sprida politiska budskap och protester. Igår den 2 februari, släpptes en rapport av Axios, som avslöjade att en källa som arbetade med Trumps valkampanj har uttalat sig om att presidenten vill att hans anställda ska ”dress like women”, alltså i vad han anser är feminina kläder.

 

Det dröjde inte länge innan presidentens älskade sociala medie Twitter, slog tillbaka mot honom – denna gång med inspirerande kvinnor klädda som astronauter, soldater, doktorer eller bara hur de själv vill gå klädda. Se tweets med #DressLikeAWoman

dress

Klädmärket WILDFANG var snabba med att lansera en kampanj på Instagram som ett svar på tal genom en egen hashatag #WildFeminist och bilder på ikoniska kvinnliga förebilder.

FRAMGÅNGSrika HASHTAGS

Hashtags kan vara kraftfulla verktyg för att stå upp för kvinnors rättigheter och sprida åsikter men också för att bygga ditt varumärke.  Identifiera vilka hashtags som alltid ska användas när du pratar om ditt varumärke, det sociala arbete eller den förändring som din organisation jobbar för att genomföra. Det kan vara en bra idé att starta en hashtag-kampanj och några av de mest framgångsrika är till exempel: #ShareACoke (Coca-Cola) & #MyCalvins (Calvin Klein) – se fler exempel här.

Att skapa en viral hashtag är inte alltid lätt men det hjälper om du:

– AGERAR SNABBT, var den första som kommenterar på en stor händelse och paketera in ditt innehåll med en catchy hashtag.

– BYGG ETT NÄTVERK, ditt mål för Twitter borde vara att kasta dig in i konversationer, följa tillbaka intressanta människor och att expandera ditt nätverk. Så fort du har något viktigt att säga, så kommer dina följare vilja dela dina idéer!

– HAR GLIMTEN I ÖGAT, humor går alltid hem. Tänk utanför ramarna och stå ut från mängden när testar dig fram och leker runt med  hashtags.

Vad är din mest framgångsrika hashtag eller hashtag-kampanj? Berätta i en kommentar! Följ oss på Twitter: @YOURYOUTOPIA

 

youtopia-rachel_nat_sign

Genom att använda denna sida, accepterar du vårt användande av cookies. Läs mer

OK, jag förstår