Visa meny

Ny Instagram funktion: Galleri kommer förändra flödet

 

NY INSTAGRAM UPPDATERING

Instagram har börjat lanseringen av en ny funktion som gör det möjligt att ladda upp flera bilder eller videos i ett inlägg! Bara tryck på en knapp och välj sedan upp till 10 bilder/videos från din kamerarulle och ladda upp de på en gång i ett och samma inlägg. Innehållet måste vara i fyrkantigt format. När ditt galleri har publicerats syns små prickar under inlägget som indikerar att det finns fler bilder eller videos att se genom att svepa med fingret åt vänster. Den nya Instagram-funktionen kommer ge fler möjlighet men också ändra dynamiken i flödet på Instagram ännu en gång. Titta på videon ovan för att se hur funktionen funkar!

”Gallerifunktionen kommer helt och hållet förändra hur Instagram används och hur användarna ser innehåll i flödet.” – Youtopia

Ser du fram emot den nya uppdateringen eller tycker du att den är onödig?

Från ett business-perspektiv tycker vi att den nya funktionen är spännande eftersom denna funktion tidigare endast varit möjlig för sponsrade inlägg på Instagram genom karusellannonser, men nu blir alltså detta tillgängligt för organiska inlägg också. Detta innebär fler möjligheter att skapa inspirerande innehåll för de företag och brands vi jobbar med på Instagram. Vi har dock funderingar kring statistiken – kommer visningar nu räknas för ett helt galleri eller för varje individuell bild/video? Det kommer bli svårt att utvärdera hur bra ditt innehåll levererar om det inte är möjligt att se visningar för varje bild. Vi ser fram emot att testa den nya funktionen och få en bättre idé om hur det fungerar även bakom scenen.

Ser du inte funktionen på Instagram än? Lugn! Som vanligt rullar de ut nya funktioner successivt, inom kort finns den tillgänglig för alla och se till att uppdatera till den nyaste versionen av Instagram-appen.

Följ oss på Instagram för mer social media inspiration: @youtopiase

 

youtopia-rachel_nat_sign

Genom att använda denna sida, accepterar du vårt användande av cookies. Läs mer

OK, jag förstår