Visa meny

Allt du behöver veta om panorama 360 bilder på Facebook

IMG_7235

Har du sett coola panoramabilder publiceras på Facebook? Vi pratar om 360 graders bilderna där tittaren kan utforska omgivningen i din bild.  Såhär kan det se ut:

 

 Vill du veta hur du kan ta panormabilder och hur du laddar upp dem på Facebook? Fortsätt läs för att lära dig allt om det!

 


Facebook förvandlar dina panoramabilder till 360-foton
När du laddar upp en panoramabild på Facebook så förvandlar Facebook den automatiskt till ett Facebook 360-foto, vilket innebär att användarna på Facebook kommer kunna utforska bilden genom att röra vid den och swipa i alla möjliga olika riktningar.

För de som har en Gear VR till sin Samsungenhet – kan använda sina virtual reality glasögon och endast röra på huvudet för att uppleva panoramabilden.

 

screen322x572

Hur skapar jag en panoramabild?
Du kan ta en panoramabild med massvis med olika enheter. Här på Facebooks hjälpsida, kan du läsa om vilka enheter som kan användas. Det finns även massvis med appar till iPhone och Android som kan göra det lättare för dig att ta panorama bilder. Appen 360 panorama i App Store, har fått bra betyg och kan hjälpa dig på vägen!


Gör annnonser av dina 360-foton och videos!
Stora varumärken som Samsung, Nestle och At&T har redan börjat annonsera med hjälpa av 360-formatet på Facebook. Se flera exempel här!

För att göra en Facebook-annons utav ett 360-foto är enkelt! Ladda upp panoramabilden i ett vanligt inlägg, sedan marknadsför du inlägget. Dessa annonser är perfekta om du vill att tittaren ska upptäcka en omgivning eller om du tar dina följare bakom kulisserna för en alldeles unik upplevelse.

Läs mycket mer om både 360-foton och videos som annonser på Facebook här.

Det var allt för denna gång! Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram för att få mer uppdateringar och inspiration om sociala medier.

youtopia-rachel_nat_sign

Genom att använda denna sida, accepterar du vårt användande av cookies. Läs mer

OK, jag förstår