Visa meny

5 tips om GIFs

C752B3640693C768D6DCE85E8C8042E3

När man hör ordet GIF så tänker man osökt på söta katter, tokiga hundar och annat som får en att le.
Till exempel det här:

Visst är det gulligt men faktum är att GIFs faktiskt kan användas väldigt effektivt i marknadsföringskampanjer för att skapa innehåll som sticker ut och fångar potentiella kunders uppmärksamhet.

Om en bild säger mer än tusen ord, så är en GIF värd en miljon!

Här är våra 5 bästa GIF-tips:


1. Berätta din historia… snabbt!
GIFs kan berätta en historia supersnabbt på ett sätt som stillbilder aldrig kan göra. På Instagram kan man ladda upp sina GIFs genom att konvertera dem till videos. MTV är experter på denna typ av kommunikation. Ett exempel är detta inlägg, i samband med Beyoncés Super Bowl halftime show.

2. Skapa en känsla
GIFs fungerar speciellt bra när man lanserar en ny produkt eller tjänst för att fånga uppmärksamhet. Ovan är ett exempel från en lansering av en Nike-sko. En GIF säger så mycket mer än en stillbild i detta sammanhang!

3. Använd appar för att skapa dina GIFs
Det finns många appar som hjälper dig att skapa GIFs, vår favorit är Instagrams egna app Boomerang som är väldigt lätt att använda för att sedan enkelt ladda upp till Instagram. Du kommer bli förvånad över hur enkelt det är att skapa spännande innehåll!

Skärmavbild 2016-02-18 kl. 00.30.23

4. GIPHY: Sök efter en passande GIF
GIFs är precis som memes, något som delas väldigt flitigt på nätet utan att man riktigt vet vem som är den ursprungliga skaparen av GIF:en. På sociala medier kan det vara oerhört roligt att kommunicera med GIFs för att få sagt det man vill säga. Men hur hittar man rätt GIF för rätt ändamål? Via GIPHY kan du bara enkelt skriva in ett sökord och snabbt hitta den GIF du behöver för att få dina följare att kikna av skratt.

5. Använd GIFs i emails
Testa att lägga in en GIF i ditt nästa nyhetsbrev. Undersökningar visar att emails med rörliga bilder/GIFs har bättre resultat än emails med stillbilder.  Se fler exempel och mer inspiration här.

Se fram emot ännu en Topp 5-lista nästa vecka! Kom ihåg att följa oss på Facebook och Instagram för ännu mer tips och nyheter om sociala medier.

youtopia-rachel_nat_sign

Genom att använda denna sida, accepterar du vårt användande av cookies. Läs mer

OK, jag förstår